BG    |    EN
последно добавени
търсене


пазарни сесии
Sidney Start 00:00
Tokyo Start 02:00
London Close 19:00
New York Start 15:00
СТРАТЕГИИ

9 правила за търгуване на дивергенции

20:57:48 08.05.2011 от Bobi Ilievdefault_image
5
0


9 правила за търгуване на дивергенции

Има 9 готини правила за търгуване на дивергенции. Научете ги, приложете ги и правете пари. Игнорирайте ги и фалирайте.

1. За да съществува дивергенция, цената трябва да е формирала:
Връх по-високо от предишния.
Дъно, по-ниско от предишното.
Двоен връх.
Двойно дъно.

Дори не поглеждайте към индикатора, докато не се е осъществил един от горните 4 сценария. В противен случай не търгувате дивергенции, а просто си въобразявате някакви неща. Незабавно отидете при специалист да ви изпише нови очила.2. След като установите наличието на някой от горните 4 сценария, начертайте линия между дъната/върховете. Тя трябва да свързва последователни дъна/върхове. Ако между избраните дъна/върхове има други дъна/върхове, игнорирайте дивергенцията.

3. При два по-високи върха, свържете върховете. При две по-ниски дъна, свържете дъната. Не правете грешката да чертаете линията през дъната, когато виждате по-високи върхове. Звучи тъпо, но хората често се объркват.4. И така, свързали сте две дъна или два върха с трендлиния. Сега погледнете предпочитания от вас индикатор и го сравнете с движенията на цената. Който и индикатор да използвате, помнете, че трябва да сравнявате неговите ДЪНА и ВЪРХОВЕ.5. Ако сте начертали линия, която свързва два върха на цената, трябва да начертаете линия, която свързва върховете на индикатора. Ако сте начертали линия, която свързва две дъна на цената, трябва да начертаете линия, която свързва дъната на индикатора.


6. Свързаните върхове или дъна на индикатора трябва да съответстват на свързаните върхове или дъна на цената.


7. Дивергенция съществува само ако наклона на линията, свързваща върховете/дъната на индикатора се различава от наклона на линията, свързваща върховете/дъната на цената


8. Ако откриете дивергенция, но пазарът вече е обърнал и се е отдалечил, дивергенцията трябва да се счита за отиграна. Изпуснали сте влака. Всичко, което можете да направите е да започнете да се оглеждате за следващата дивергенция.

9. Дивергенциите на голям таймфрейм са по-достоверни. Те дават по-малко фалшиви сигнали. Ще имате по-малко сделки, но потенциалната печалба е огромна. Дивергенции на по-малките таймфреймове се появяват по-често, но са по-ненадеждни.

Още за дивергенциите
Mатериала е взет и преведен от babypipsBobi Iliev
09.05.2011 16:39:51
Това са 9 правила за търгуване на дивергенции, а на линка на края на статията са показани различните видове дивергенции

Dimitar Ivanov
09.05.2011 15:48:50
Тук не са показани скритите дивергенции,нали?