BG    |    EN
последно добавени
търсене


пазарни сесии
Sidney Start 00:00
Tokyo Close 11:00
London Close 19:00
New York Start 15:00
СТРАТЕГИИ

Умните трейдъри търгуват дългосрочно

19:42:07 08.09.2009 от Кирил Илиевзатвори
strategies_1847988445868398721273496638.jpg
10
0


Умните трейдъри търгуват дългосрочно.

Какво е система за търгуване?
Тя не е "Свещения граал". Повечето трейдъри очакват твърде много от системата за търгуване. Ако тя направи няколко неуспешни сделки, те обикновено се отказват от нея точно преди пазарът да тръгне в желаната посока.
Добра система за търгуване не е нищо повече от средство да обърнеш шансовете в твоя полза като използваш изпитана и последователна методология.
За да бъде успешен, трейдърът трябва да надвие надеждата, страха и алчността, и да се научи да бъде търпелив. Пазарът е винаги прав. Трейдърът трябва винаги да внимава за пазарната ситуация. Той трябва да може да анализира и интерпретира информацията от графиките вярно и обективно без всякаква емоция.
Рискът е част от търгуването и той не може да бъде избегнат или елиминиран. Успешният трейдър знае това и приема риска като част от бизнеса. Но той знае и вярва, че рискът може да бъде контролиран.
За да търгуваш системно печелившо, трябва да имаш дисциплина да изпълняваш сигналите, които генерира системата. Дисциплината идва от надеждата, а надеждата идва от знанията. Преди това е много важно да разбереш как работи самата система. Вярата и дисциплината идват също от опита и преди това трейдърът трябва да има търпението да наблюдава системата в реални условия, за да види за себе си как и къде се генерират сигналите. Всеки трейдър знае, че МОМЕНТЪТ за търгуване е ВСИЧКО.
Ако можеш да позиционираш сделките си перфектно във времето, никога няма да ти се наложи да се притесняваш от спад в капитала. Но, както е известно, не е толкова просто.
• движи се нагоре, или
• движи се надолу, или по-лошо
• движи се в рейндж.

Повечето трейдъри, особено дей-трейдърите, гледат на пазара твърде отблизо. Ако гледаш пазара ден за ден, евентуално ще загубиш поглед върху общата картина. С други думи ще си объркан относно дългосрочния тренд. Всички знаят, че трендът е твоя приятел. Също така е вярно, че приятел в нужда е истинския приятел. Като трейдър твоят единствен приятел е трендът. Колкото по-дълго търгуваш с тренда, толкова по-малко ще се тревожиш за момента на търговия.Трендът винаги идва като спасение, колкото повече останеш с него и в посока с главния тренд.

Търгуването е като всеки друг бизнес. За да бъдеш успешен ти трябва да :
1.Имаш добър капитал.
2. Имаш добър план за търговия.
3. Бъдеш обективен.
4. Имаш дългосрочен поглед.
5. Преодолееш надеждата, страха и лакомията.
6. Можеш да търгуваш с шансовете на твоя страна.
7.Имаш подходящата стратегия.

Здравейте търгувам на финансовите пазари от 5 години.За тези 5 години съм прочел доста книги. Пробвах и изработих доста стратегии докато стигна до печелившата. Направих този сайт за хората който искат да се научат да печелят на финансовите пазари. За хората който са жадни за тази информация.

И така стига с тия глупости да си дойдем направо на темата,а тя е „как може да печеля на финансовите пазари?
”Тука ще Ви покажа и обясня тази стратегия. Към информацията която ще Ви представя съм прикачил снимки на който ще се уверите какво аз съм постигнал с тази стратегията.

Стратегията се базира основно на техническия анализ. Тя се състой от 3 индикатора който ще трябва да се следят в определено време. Тези 3 индикатора са: RSI , Momentum , Stochastic Oscillator.
Периодите на тези индикатори са…. На RSI e 14 На Momentum е 14 На Stochastic Oscillator е период на %К 6 период на %D 4 и на забавяне 5. Индикаторите трябва да се следят на 1 час , на 4 часа и на дневна. Като трябва да наблегнете на 4 часа и на дневна.
Винаги слагайте Стоп лимит на поръчките и играйте със стопове.

И така сега да ви обясня как се генерират сигналите с тази стратегия.на тази снимка съм отбелязал с червени кръгчета каде дава сигнал за buy къде за sell. Тука много ясно можете да видите къде е сигнала за sell. И 3-те индикатора са застанали надолу на дневна графика.
1. Momentum е в най-горната си граница и се е обърнал надолу.
2.RSI си показва много ясно надолу.
3. Stochastic Oscillator е пресякъл 80 и пак е много добре изразен надолу.

Пак повтарям, графиката е на дневен период. При търговия трябва да има тренд и всички тези индикатори трябва да са в посоката която ще търгувате.

Същото важи за buy поръчки, само където индикаторите трябва да сочат нагоре.niko
02.04.2012 15:26:35
добра стратегия ще я пробвам

Димитър Димитров
01.03.2011 20:21:32
И за мен, но ми трябваше година и нещо, докато преодолея ината си и се науча на дисциплина :) А специално тази стратегия, заедно с дивергенция в посока на тренда в много от случаите значи, че седмичния таргет от пипсове приключва с едно влизане на пазара.

Bobi Iliev
01.03.2011 19:30:02
ТАКА Е , НО НАЙ-ВАЖНОТО Е ДА СПАЗВАМЕ ДИСЦИПЛИНА НА ТЪРГОВИЯТА

Анко Анков
01.03.2011 19:17:59
Дано погледнем малко по-навътре в това писание.Важното е не какво ползваме, а как го ползваме.

Bobi Iliev
01.03.2011 18:40:14
За мен тази стратегия е бръснач на форекса :)