BG    |    EN
последно добавени
търсене


пазарни сесии
Sidney Start 00:00
Tokyo Start 02:00
London Close 19:00
New York Close 24:00
СТРАТЕГИИ

Куката на Джо Рос

22:12:34 12.10.2011 от Bobi Ilievзатвори
strategies_PirateHook.jpg
4
0


 

Джо Рос  има повече от 50 години опит на финансовите пазари.Рос е явтор на повече от 10 книги отнасящи се търговията световните финансови пазари.Куката на Рос е термин, създаден от Джо Рос за закона на графиките.

  Основни сигнали :
1: Първа корекция след пробив на 1,2,3 формация ,възходяща или низходяща.
2: Първа корекция вследствие пробив на 
Ledge.
3: 
Първа корекция от диапазон на търгуване.

Пример при възходящ тренд:Пример при низходящ тренд:  При възходящ тренд , първия случай когато пазара не може да достигне нов максимум (нови стойности) формира Куката на Рос.Същото се отнася при низходящ тренд , когато неможе да достигне нови минимуми, формира Куката на Рос.При всеки един тренд идва момент , когато тренда се изтощава и има нужда от почивка и привличане на нови участници.Точно в такива подобни ситуации се формира Куката на Рос.Когато тя е пробита откриваме къси или дълги позиции .Така веднага след пробив на куката ние се включваме в подновеното движение.При влизане в позиция след пробив на куката на Рос , ние можем да използваме малък стоп , и търсене на голям профит.
 
НЕЩО МНОГО ВАЖНО КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗАПОМНИМ ПРИ ПРОБИВ НА КУКАТА НА РОС .НЕ ОТКРИВАМЕ ПОЗИЦИЯ АКО ПРОБИВА НА КУКАТА НА РОС Е СЛЕД ГАП.
Bobi Iliev
25.10.2011 19:37:08
Искам да знаеш ,че съм много спокоен докато пиша това.Знам как се отразяват нервите и вкарването на емоции на търговията.Искаш да ги потвърдя мислите ми с факти, и това смятам да направя.Затова се хванах с този тест на тази стратегия.Затова ще направя снимков матерял за да ги потвърдя с факти.Гледам да спазвам някакво благоприличие , но наистина незнам как да ти обясна по - дирекно и разбираемо това:
1.Правя тест на стратегията
2.Ще направя снимки за да ги качи Кирил , нали все пак с снимките ще потвърдя твърденията ми
3.Тук го пиша за пореден път - нека направя тази статия и ще я дискотираме.
В началото ми беше смешно , но вече наитина започнахме да изглеждаме глупаво.Пиша ти това спокоен , нека след даденя тест направя статията и тогава вече ще можем да я дискотираме и всеки да изложи мнение.Тогава всеки ще види , с какво филтрирам аз сигналите , какъв стоп използвам какъв таргет и най-важното е че тогава всеки ще може да види мъни мениджмънта които съм използвал.
ПИША ГО С ГОЛЯМИ БУКВИ , НЕ ЗАЩОТО СЪМ ИЗНЕРВЕН А ЗА ДА Е ОЩЕ ПО РАЗБИРАЕМО.АЗ ЛИЧНО СПИРАМ ДО ТУК С ДИСКУСИЯТА ЗАЩОТО МИСЛЯ ,ЧЕ НЯМА СМИСЪЛ В МОМЕНТА ДА ПРОДЪЛЖАВАМ.
Извинявай ако с нещо съм те обидил или засегнал.

stanimir stoynov
25.10.2011 18:51:44
@ боби
на тебе сигурно ти е ясно ,че това не е 15 минтуна графика ? да, кирил гледа 15 минутен фрейм и най вероятно играе докато сигналите на индикаторите на този фрейм са положителни, но показаните върхове и дъна, чиито пробиви отиграва са от едноминутна графика. още по точно казано - в този случай имаме корекция до 50% фибо на връх от 15 минутна графика, а тази фигура , която се образува и подозротиелно много прилича на глава и рамене както и последващите пикове на цената са от едноминутна графика. придружени с една бича дивергецния на индикаторите и отслбващ моментум на голям фрейм като х1 , маркират точно входа , който обичам да видя за да екзекутирам поръчката си по време на корекция ..... както и да е, разбирам сега защо влизаш с по 10 пипа стоп .... беше ми малко странно - 10 пипа стоп след пробив на предишен връх на м15 :D:D
както и да е , виждам ,че си поизнервен. трябва да ти е ясно,че емоциите нямат никаква работа както в бизнеса, така и в отношенията между непознати или малко познати хора .... ако имаш нещо да дискутираш, то изложи си мислите директно и ги подкрепи с факти и не ме обвинявай за това дали знам или не знам по какъв начин влизаш или дали гледаш индикатори ! естествено че не мога да знам, ти обяснявал ли си нещо по въпроса ? аз да не съм ванга или мат паркмен от Heroes ? когато имаш нещо да казваш, изложи си тезата или твърденията, подкрепи ги с каквото можеш - примери или доказателства, а ако не можеш, да го направиш, то наистина е безмислено да започваш каквото и да било ! големи хора сме, дискутираме. дискусията е излагане на собствената теза с необходимите примери и доказатлества. това, което не изложиш, аз не мога да го знам... моето и на кисов твърдение беше, че входовете посочени от тази стратегия са късни от гледна точка на това, че можеш да влезеш при корекцията. или с други думи тук ти просто се мяташ на влакчето и хващаш пипове, но не търгуваш - не купуваш евтино за да продаваш скъпо ! ти каза ,че не си съгласен, но така и не показа пример, в който да рискуваш по малък стоп от стопа при корекция или да гониш по голям таргет от този , който гоним когато влезем на корекция !! сега добих представа какво правиш - търгуваш върховете и дъната на едноминутната , ами няма как да влезеш на корекция ... и затова и можеш да си позволиш 10 пипа стоп ... там пикчетата са малки .... сега, нещо друго - ако аз съм те изнервил - ти се извинявам, не това е била целта ми ! все пак се мисля за разумен мъж. но накрая ще го кажа пак - колкото и пипове да направи някой с тази стратегия,то ако влиза при корекциите, ще направи още повече пипове и ще намали още повече риска при загуба !

Bobi Iliev
25.10.2011 16:34:30
Ето Кирил е дал пример със сигнал в реално време с отнесен лимит.http://www.reliableforexsignals.com/strategies/Primer-sas-signal-v-realno-vreme-na-1-2-3-form.-i-kukata-na-Ros/501 .Аз на някой позиции слагам на +5 стопа и така събирам повече.

Bobi Iliev
25.10.2011 16:27:53
Статимире , не ми давай примери.Скоро ще кача отчет със снимки заради теб.За да видиш на каква графика , какво следя , кога отварям , кога затварям, кога чакам лимит и така.И има значение на кава графика го следиш.Скоро пак ще си пишем с теб.Сега си пишем така безмислени работи.Аз ти обяснявам , че съм започнал да я тествам , и ти въобще незнаеш кога отварям и кога затварям дали съм решил да засичам сигналите с някои друг индикатор .А ти ми говориш за всички други графики и мъни мениджмънт.И чак сега след 20 поста мина 15 мин графика да ми показваш.СЛЕД КАТО КАЧА СНИМКИТЕ С ОТЧЕТА , ЩЕ МОЖЕШ ДА КОМЕНТИРАШ КОЛКОТО ИСКАШ.

stanimir stoynov
25.10.2011 14:41:36
@ боби
ето и 15 минутната графика на евро долар http://www.pictureupload.de/originals/pictures/251011133721_eur_usd_m15_ros.JPG
отбелязал съм двата входа по рос с хоризонтални кафеви трендлинии. много ясно се вижда,че се правят пипове, но също така и колко сме далече от възходящата трендлиния с това и от предишното дъно , което се използва за стоп по тази стратегия. с оранжево съм отбелязал моите два входа при корекцията, доколкото разбрах кисов влиза по начин различен от мен , но съм сигурен ,че и неговите входове са на горе долу същите места. от тук се вижда колко по близо е входът до трендлинията и до стопа и колко по далече е таргетът. при втория вход на рос имаме 2 фалшиви пробива на преден връх, това е доста опасно ако стопът ти е толкова далече. необходима е точна дефиниция на стратегията за пробив на предишен връх за да се избегнат такива ситуации .... при вход на корекция първи таргет е предишният връх или кафевите линии и чак след пробив на тях преследваш 138 и 161.8 фибо затваряйки позицията на три части с местене на стопа нагоре при всяко затваряне, или поне аз го играя по този начин ...

stanimir stoynov
25.10.2011 13:40:56
@ боби
ами давам пример с петминутна, защото там се вижда добре. дали 5 , 15 , 1 час или 4 часа графичното изображение е едно и също както и отношенията вътре във вълната. в това число и съотношението риск-профит. не трябва да те притеснява какъв е фреймът.
@ кирил мисля наистина, че това си е тема за форум, а не за коментари под статия :(

Кирил Илиев
25.10.2011 13:35:05
Ставате смешни и двамата.Станимире изчакай да покаже резултата , а ти Боби си прави теста на каквато графика си решиш.А за Money Management смятам ,че всеки е наясно какво е и в сайта има доста инфо за това.Гледам постовете Ви ,един с един няма нищо общо.

Bobi Iliev
25.10.2011 13:30:46
Не бих казъл ,че това е точно пример както аз го отиграм , но както и да е.Станимире разбра ли 15 мин, графика ползвам , а ти ми говориш за 5 мин .15 МИН ГРАФИКА Я ТЕСТВАМ.Защо ми даваш пример с 5 мин.

stanimir stoynov
25.10.2011 13:27:38
нека докато си говорим да покажем и някой пример. това е в момента евро долар на 5 минутна графика : http://www.pictureupload.de/originals/pictures/251011122633_eur_usd_5_m_ros.JPG
с червено входове по рос, с жълто входове след корекция близо до възходящата трендлиния .... мисля ясно се вижда ,че ако влизаш по рос движението прави едва няколко пипчета нагоре преди да последва корекцията. докато след корекцията имаш къде къде по хубав заряд след вливането на нова кръв под формата на капитали .... с жълтите входове си много по близо до трендлинията и до стопа си, с червените мъни менинджъмънтът много куца ..... големината на графиката няма такова значение, а техниката , която се използва ... да не казвам че в никакъв случай в тази ситуация не можеш да влезеш с 10 пипа стоп ^^

Bobi Iliev
25.10.2011 13:23:25
А какъв мъни менинджмънт играя после при отчета ще ти стане ясно.

Bobi Iliev
25.10.2011 13:11:33
Пак дигнахме фреймът .Станире това дори на дъщеря ми и е ясно.Говорим си едни и същи работи. :)Тука наистина се отделечи от темата.До какви изводи стигнахме , стратегията е за малкиа графики.Както бях поснал по долу , пример 15 мин :) .Говорим си едни и същи работи.За да стане ястно , хванал да я тествам тази стратегия и ще кача резултат по натам, стратегията ще я тествам на малка графика под 30 мин :).Надявам се да са ме разбрали всички. ;))

stanimir stoynov
25.10.2011 12:54:45
освен това, колкото по голям е фреймът, толкова повече се мултиплицира рискът ако влизаш на пробиви. на графики по големи от м30 - х1 граничи с лудост да играеш с подобен мъни менинджмънт !!!

stanimir stoynov
25.10.2011 12:41:56
мисля си, че по този начин лека полека се отдалечаваме от темата. никой не казва,че не се правят пипове от това нещо ... има си два начина за вход - при пробив и при корекция. с кисов твърдим, че ако се влиза на корекцията си по близо до стопа и преследваш по голям таргет. и на това твърдение си мисля , че и дете би се съгласило ? в този ред на мисли може също така да се твърди, че ако за 5 дни с влизания на пробив някой е постигнал 710 пипа печалба, то с влизания на корекция е могъл да постигне поне 1000 - 1100 пипа като стопът ще е бил наполовина от стопа , който е използвал ...... само за това става въпрос .... общото в двата случая е едно и също - да се разпознаят стъпалата на тренда. след като се разпознаят един път, пред всеки трейдър стои възможността свободно да избира дали да влезе на пробив или на корекция. куката на рос е точно това - влизане при пробиви, при влизането на корекция ако използваш фибото си ще влезеш в зоната на подкрепа и ще играеш до зоната за таргет, това са доста повече пипове и много по малък риск тъй като и в двата случая нормалният стоп е под последното дъно или над последния връх ..... при влизане на корекция можеш да използваш и къс стоп в зависимост от това какво използваш за тригър ....

Bobi Iliev
25.10.2011 07:46:06
Затова тази стратегия с куката ма Рос , се тества на 15 мин графика , защото мога да Ви кажа при повече позиции стопа ми е 10 пипа , а таргета към 35 .Смятам всеки може да си направи сметка какъв марджин ще използва.А такива стопове по 510 пипса :) не използвам.Четете какво пиша моля Ви.С риск да се повторя пак ще напиша.Стратегията КР я тествам от миналата седмица когато разбудихте любопитсвото ми.Затова намерих тази статия за нея от книга на Светлин Минев ако не се лъжа.За 5 дни с нея съм направил около 730 пипса печалба само на 1 валутна 2-ка EUR USD .При EUR USD имам позиция покупка на 170 пипса + , вчера беше около 200 + .Ако човек има достатъчно време да отдели на тази стратегия на по малка графика , та било то и 5 мин . може да направи много добра печалба.Тук искам пак да вметна стратегията не съм я тествал на по голяма графика от 15 МИН. :)

nikolai kisiov
25.10.2011 07:18:16
в споровете се ражда истината. много е добре че има такъв саит в които да се обменят мнения и да се зараждат дискусии. сега по принцип за куката; никои не я отрича.едно движене е от пет вълн нагоре.тоес при пробив на четри върха тя винаги ще си дества.въпрса тук е друг-- къде е по удачно да се влиза ???? да разгледаме един прост пример имаме една импулсна вълна от 500 пипса по принцип правилния стоп е под дъното на тази вълна.сега имаме два варианта първия е да използваме куката на рос-- когато имаме пробив на този връх на тази импулсна вълна.ако вълната е от 500 пипса трябва да имам 510 пипса стоп.какъв маржин трябва да заделя за тази позиция.с колко лота ще си позволя да открия позиция, за да рискувам наи много 2-3 % от сметката си. с други думи--- много блокиран марджин и с много малко като лотове. втори варант--- да избера да вляза при корекцията на тази импулсна вълна. тоес 61.8 % фибо от тази вълна е около 300 пипса тогава аз ще открия позиция при която стопа ще е 210 пипса а не 510 пипса.от тук марджина ще е по малък и позицията ще е с повече лотове.30% от тази позиция ще я затворя на върха а на другата ще си преместя стопа пък ако ще да го удари разбирате ли защо винаги и на всеки казвам да влиза по време на корекция.тук впроса е друг---- неопитен треисър не може да отпедели къде свършва корекцията и затова за него е по лесно да определи къде е върхът и по този начин му е по лесно да използва куката на рос

stanimir stoynov
24.10.2011 23:59:10
това не е спор, а дискусия.споровете са безмислени, дискусиите раждат решения. и също мисля, че този сайт е правилното място за точно такива неща ;)

Вероника [ Б . З ]
24.10.2011 22:08:30
:) Немога да разбера защо се заформят такива спорове тука.FOREX - няма значение каква стратегия използва човек и каква графика следи.Важното да е на печалба , та дори и една позиция в месеца да прави.Имам познат който с 2 позиции в месеца си докарва повече от прилична печалба , а следи само месечна.НЕ СПОРЕТЕ А СПОДЕЛЯЙТЕ :)))))

Bobi Iliev
24.10.2011 21:54:19
Както ти казваш "лично аз използвам също пробиви на преден връх на м15 м5 или м1" Колега това си е твое мнение, а аз уважавам на всеки мнението.Да трябва да се доближим до стопа и да се отделечим от таргета.Но докато ти търсиш вход на м1 , м15 , м5 някои хора търсят на по голяма графика.Смятам че няколко пъти ще отвориш такава поръчка и няколко пъти ще ти отнесе стопа заради графиките на които слизаш.Малките графики изграждат голямите , но никоя малка графика неможе да коригира сигнал по - дадена стратегия на по - гояма графика.Аз си имам няколко стратегии за търговия и лично съм видял,че за мен е добре да си търся входове на тези времеви периоди.Относно стратегията с КР ,не търгувам по - нея , но може да започна.Скоро ще кача отчет на теста с КР.
Оносно мъни менинджмънт няма какво да говоря.Занамавам се само с форекс , така си изкарвам хляба , споделям ТУК каквото зная и каквото смятам че е полезно.

stanimir stoynov
24.10.2011 21:05:17
грешно съм разбрал изречението - "Така лично аз не следя графика под дневната , от време на време слизам на 4 часова и то - от скука " извинявам се :)
но въпреки това продължавам да твърдя, че влизането при корективно движение те доближава до стопа и генерира по добър таргет за профит отколкото влизането след пробив. лично аз използвам също пробиви на преден връх на м15 м5 или м1 графика но само като вход към по голямата ( или като сигнал за приключване на корекцията ) но само при първи пробив. при вече започнало движение на м15 бих слязал и изчакал на м1 графика пробив на преден връх след една корекция на този фрейм ( или с други думи една и съща хватка но на още по малък фрейм ) целта е да се доближиш до стопа и отдалечиш от таргета като по този начин правиш по добър мъни менинджмънт.
разбира се толерирам всяка една стратегия ! във форекса всичко е основано върху движението 1-2-3 така че лично аз съм привърженик на стратегии използващи го за основа. на практика и кисов и аз не я осъждаме в основата ѝ , а говорим за максимиране на профита и минимиране на риска

Bobi Iliev
24.10.2011 20:11:07
Различни хора , разлчино подходи и стратегии .Не съм споменавал ,че я тества на Дневна.А за стратегията на Рос ти казах ,че на малка графика добре се справя.Поне при мен

stanimir stoynov
24.10.2011 19:11:22
aми дневна графика е изключително голяма графика. там един суинг може да има размери до няколко хиляди пипа ... за сравнение - последният суинг на дневна при евро-долар е от 2870 до 4940 .... разбира се че ако на такава голяма графика влезеш след пробив на преден връх, ще имаш възможност да направиш няколко стотин пипа .... но пак гледано на дневна - при двойката евро долар ние все още нямаме ново по ниско дъно (2870) , а предният връх при 4940 е мноооого далече. сега майката му е да видим край на корекцията и да влезем по тези нива с първи таргет нивото при 4940 ... ако обаче играеш по стратегията на рос, ще чакаш пробив на 4940 преди да влезеш ... това е гледано на дневна графика.... но тези графики са прекалено прекалено прекалено големи. давам го само за пример. интрадневната търговия не трябва да се играе на по големи графики от х1. м5 до х1 са идеални. по големите графики само ни служат да се ориентираме на по малките ..... на кисов и моята идея е че трябва да се търсят входове точно по този начин при корекция и ако сравниш ще видиш къде се намира нашият стоп и къде таргетът... докато гледано по стратегията на рос ние сме все още на хиляда пипа от входа .... това е на дневна графика, а тя е ,вярвайте ми, прекалено голяма за да се играе интрадневно ..... но мисля схващате разликата между концепта на рос и този на нас двамата с кисов ?

Bobi Iliev
24.10.2011 18:47:43
Колеги не съм съгласен с вас.Лично седнах да тествам тази стратегия , защото разбудихте любопитството ми ,когато заговорихте за нея.Скоро ще кача отчет на стратегията с 1,2,3 и куката на Рос.Така лично аз не следя графика под дневната , от време на време на слизам на 4 часова и то - от скука.Средния профит от поръчка на дневна и седмична ми е около 150 до 300 пипса.Давам реален пример на коио скоро ще кача и отчет.От както се хванах с тази стратегия слезнах на 15 мин графика.От миналата седмица аз съм с покупка при EUR USD от дата ( 20.10 цена 1.3745 )до момента съм на около 200 пипса + (поръчката още е отворена). Но не това е важно.От както съм отворил сигнала , аз съм слязъл на 15 мин и търгувам с 1,2,3 и КР.Сега ще ви кажа защо тази стратегия си заслужава, аз от 1 сигнал съм на + 200 пипса , но от тестовата стратегия съм на около 730 пипа + . Наистина отнема доста време тази стратегия на тази графика , но и резултата за мен лично е добър.Като трябва да се знае ,че имам и доста ударени стопове.Като Ви кача отчета Вие сами ще можете да преброите колко пъти съм отварял позициа.Докато с моята стратегия поглеждам графиката един път на ден , с страт.КР на всеки 5 мин. ВСЕКИ САМ РЕШАВА КАКВО ЩЕ ИЗПОЛЗВА И КАК ЩЕ ГО ИЗПОЛЗВА.НО КОГАТО ИМАШ ВРЕМЕ МОЖЕШ ДОСТА ДА ЖЪНЕШ С НЕЯ. 8 , ЧАСА ЗА БЛИЗО 5 ДНИ МИ Е КОСТВАЛА ТАЗИ ИГРА С ТЕСТОВАТА СТРАТЕГИЯ.

stanimir stoynov
24.10.2011 15:55:40
пълна подкрепа на мнението на кисов от мен ! с цялото ми уважение към колегата рос, но входовете, които посочва в тази стратегия са прекалено близо до таргет зоните или контратрендзоните и прекалено далече от стопа .... за добър мъни менинджмънт е по добре да се влезе при корективно движение с първи таргет преден връх/предно дъно ...

nikolai kisiov
23.10.2011 13:29:35
ХУБАВО Е ЧЕ СТЕ ГО ИЗДОКАРАЛИ КАТО ПИРАТ ТОЗИ ДЖО РОС.ТАКА ТРЯБВА ДА БЪДЕ=== ДА СЕ СМЪКВАТ КОЛКО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ПИПСОВЕ.ОБАЧЕ НИЕ КАТО СПЕКУЛАНТИ Е РЕДНО ДА ВЛИЗАМЕ НЕ ПРИ ПРОБИВ НА СЪЩЕСТВУВАЩ ВРЪХ.ТОГАВА ТАРГЕТИТЕ СА СРАВНИТЕЛНО ПО МАЛКО.ТРЯБВА ДА СЕ УЧИМ ДА ВЛИЗАМЕ ПРИ КОРЕКЦИИТЕ.ТОЕС== ДА КУПУВАМЕ ЕВТИНО И ДА ПРОДАВАМЕ СКЪПО.ТОВА Е СЪЩНОСТТА НА ТОЗИ ПАЗАР

Емил Енчев
13.10.2011 11:56:32
Вероника, благодаря ти, сега ще опитам да осмисля това което ти и Анко ми давате като инфо!

Вероника [ Б . З ]
13.10.2011 09:04:13
Емо, как отигравам аз куката на РОС.При куката на Рос влизам само при формация 1,2,3 защото е най-надеждна.След формацията 1,2,3 много често се получава и куката на Рос, тя се изразява като 2 малки корекции след формацията.Аз обикновенно тогава влизам и на пурвата корекция и на втората с позиция.Все пак 1,2,3 е тред обръщаща , а формирането на куката означава продължаване на тренда .

Емил Енчев
13.10.2011 02:20:39
Анко, аз определено започнах да си мисля, че съм по-тъп, отколкото си мислех покрай Джо Рос. Ако имаш някой подходящ пример на реална графика пусни го, ако не - здраве да е, не си губи времето. Закучил съм се с куката и ТТЕ-то и докато не си ги изясня няма да ги оставя, въпрос на чест и спортна злоба.

Анко Анков
13.10.2011 01:30:25
Емо това е много тежка материя. Имам чувството, че само Джо Рос си я разбира. Особено частта с ТТЕ. Съветвам те да не се занимаваш с нея. Виждам, че нещата се получват на малките графики, но 50:50 излизат на +. Не върши работа в дългосрочен план.
По-добре вземи и си направи някоя стратегия от 1-2-3 с някакъв индикатор, който ти е удобен. Мисля че така ще имаш по-голям успех отколкото да хвърлиш сега време и усилия да четеш Рос и после да не си доволен от резултата.
Това все пак е мое мнение. Ако настояваш ще изровя примери за куката и ще се опитам максимално разбираемо да ги обясня.

Емил Енчев
13.10.2011 01:06:03
Боби, благодаря ти за бързата реакция, но този сетъп определено ми е мътен. Обяснението, което си показал съм го чел, но определено полза няма. Би ли качил примери от реален чарт за кука и ТТЕ.

Bobi Iliev
12.10.2011 22:15:43
Емил , надявам се да съм я обяснил разбираемо.Ако имате въпроси пишете в коментарите.