BG    |    EN
последно добавени
търсене


пазарни сесии
Sidney Close 09:00
Tokyo Close 11:00
London Start 10:00
New York Start 15:00
СТРАТЕГИИ

Глава и рамене (Head and Shoulders)

01:45:32 10.05.2011 от Кирил Илиевзатвори
strategies_head_and_shoulders.gif
1
0


Тази фигура е много надежден сигнал за обръщане на тренда.Тя е образувана от връх (рамо), последвано от по-висок връх (глава), а след това още по-нисък връх (рамо).Линията на шията (neckline) се образува като свържем най-ниските точки между главата и всяко от рамената.Горната графика нагледно представя фигурата Глава и Рамене. Главата е вторият връх и е най-високата точка от фигурата. Недопустимо е раменете да са по-високи от главата.

При тази фигура поставяме sell stop под линията на шията. Можем също да изчислим целта на търговията, измервайки разстоянието от най-високата точка на главата до линията на шията. Това разстояние приблизително ни показва колко далеч ще достигне цената след пробива на линията на шията.Примерът и сега можете да го видите на графиката.
Можете да видите, че след пробива цената действително прави движение, приблизително равно на разстоянието между главата и шията.

Урока е преведен от BABYPIPS ,снимките са си от нас ;)

Пример за търговия на модела глава и рамене ТУКДимитър Димитров
10.05.2011 10:57:16
Съвет от мен - както е написано в статията, почти винаги цената прави движение равно на разстоянието от линията на гърлото до върха на главата.

Все пак е добре таргетите да се определят така - Таргет 1 около върховете на рамената (там може да се прибере частична печалба); след това се гони проекцията от неклинията до върха на главата.

Когато се гони таргет по проекцията е добре да се търсят 80-85%, а не 100 :) По-добре е да приберете сравнително по-сигурна печалба, отколкото да ви хванат контратрейдовете.

Кирил Илиев
10.05.2011 01:48:58
Благодарности на Димитър за сигнала с дадения модел.